Sestavine:
- 1 kg Pavline moke
- 600 ml vode
- 1 kocka kvasa (42 g)
- 50 ml sončničnega olja
- 2 čajni žlički soli
Postopek:
1. V skodelico nadrobimo kvas in dodamo žličko sladkorja, vodo in malo moke, tako da dobimo gosto zmes. Premešamo in pustimo, da na toplem vzhaja 10 do 15 min.
2. V skledi zmešamo moko in sol. V moko naredimo jamico v katero
dodamo kvas in olje. Vse skupaj premešamo.
3. Nato dodamo vodo in iz vseh sestavin zamesimo testo. Po potrebi dodajamo moko.
4. Testo gnetemo toliko časa, da se testo lepo loči od rok.
5. Testo pustimo vzhajati 30 do 40 min.
6. Iz vzhajanega testa oblikujemo štruco ali hlebec in pustimo, da ponovno vzhaja na pekaču 10 do 15 min.
7. Pečico segrejemo na 220 °C. Kruh pečemo 50 do 60 min. Po 10 min pečenja temperaturo pečice znižamo 200 °C