Naši mlevski izdelki so sestavljeni iz široke palete mok in zdrobov, pridobljenih iz žit integrirane pridelave na naši kmetiji. Vsi izdelki, ki jih ponujamo, so proizvedeni v našem domačem mlinu na kamen. Moka, zmleta med mlinskimi kamni, je boljšega okusa, predvsem pa ohranja pomembne vitamine in minerale. Prav zato moko meljemo na tradicionalen način. Le tako lahko zagotavljamo najvišjo kakovost in svežino izdelkov.

mleto na kamen
več

polnozrnati izdelki
več

širok nabor izdelkov
več

tradicija

Naši mlevski so proizvedeni s tradicionalnim mletjem na kamen. Na kmetiji imamo dva mlina, ki delujeta na principu rotirajočih kamnov, ki drobijo zrno. Osrednja razlika, ki loči mline na kamen od ostalih je ta, da zrna med mletjem ne pregreva. Z ohranjanjem nižje temperature ohranimo nespremenjeno obliko mineralov, vitaminov in encimov. Žita, ki jih meljemo so pridelana izključno na naši kmetiji po pravilih integrirane pridelave.

Previous

Next

pavlina moka

Pri nas doma že od nekdaj, večkrat na teden, diši po domačem in sveže pečenem kruhu, ki ga pripravlja naša babi Pavla. Brez recepta in tehtnice ji uspe vedno pripraviti izvrsten domač kruh. Zato ime – Pavlina moka.

Pavlina moka je mešanica na kamen mletih mok, ki so namenjene temu, da lahko doma pripravite svoj zdrav in slasten kruhek. Pavlica (kot ji rečemo) je sestavljena iz pirine (15 %), ržene (15 %) in pšenične moke (70 %). Vse moke so polnovredne, kar pomeni da se minerali in hranljive snovi, iz lupine semena, ohranijo. Vso moko meljemo na naši kmetiji po starem načinu mletja na kamen. Z mokico dobite tudi navodila za pripravo Pavlinega kruhka.