Pesto iz bučnih semen

Pesto iz bučnih semen

Veseli smo, da lahko z vami delimo recept za pripravo pesta iz bučnih semen po receptu odličnega kuharja Daniela Gottschlicha iz Kölna.

Daniel je s svojima restavracijama Ox & Klee in Puls dobro poznan v nemškem kulinaričnem prostoru. Ox & Klee se lahko pohvali kar z dvema Michelinovima zvezdicama. Z odlično ekipo in neverjetno kreativno atmosfero skrbijo za najvišji nivo kulinarike. Na čelu obeh restavracij pa stoji Daniel.

Gotovo ste se med branjem vprašali – zakaj ravno on? Če na kratko povzamemo je naše sodelovanje splet glasbe, kulinarike in naključij. Daniela smo, s pomočjo odličnega slovenskega skladatelja, spoznali v vlogi “kuharja-glasbenika” na odru. Tudi pod izvajanjem glasbe, ki jo slišite v ozadju video recepta, je podpisan Daniel. Izjemna kreativa in pripravljenost Daniela z ekipo je pripeljala do tega, da si lahko sami pripravite svojo Michelinsko jed kar v domači kuhinji. 

Za vas smo pripravili video recept, kjer lahko Danielu sledite pri pripravi bučnega pesta. Prilagamo pa še količine sestavin:

– 250 ml 100 % bučnega olja,

– 100 ml olivnega olja,

– 200 g parmezana,

– 300 g bučnih semen,

– 1 strok česna,

– 1 limona,

– sol,

– poper.

Pesto se odlično poda k ribam, testeninam, sirom …

 

Veseli bomo vašega odziva in kreative v domači kuhinji.